Geoblog.pl    joael    Podróże    2025-Mykonos *    Ostatni dzień na wyspie
2025
maj

Ostatni dzień na wyspie

Grecja
Grecja, Ornos (gr. Ορνός)

TEMPERATURA: 16°C
POGODA: świeci słońce

Wszystko co dobre szybko się kończy. Dziś mamy ostatnie przedpołudnie na wyspie. Wymeldować się musieliśmy do 11. Ponieważ pogoda się lekko zepsuła, jest słońce ale zza chmurek, i do tego mocno wieje, zrobiliśmy dobie spacerek do hotelu, gdzie reszta ekipy koczowała w lobby. Na obiad poszliśmy wcześniej po małym spacerze przez miasteczko.

Dobrze że na lotnisku wyjechaliśmy odpowiednio wcześniej, bo był niezły korek, do tego jeszcze stacja benzynowa nie jest koło lotniska, tylko bliżej miasta, więc musiałem nadłożyć drogi.

Po tym jak podrzuciłem na lotnisko pierwszą turę grupy, podeszli do mnie policjanci sprawdzić dokumenty. Okazało się że nie było ich w aucie. Moja wina, że nie sprawdziłem. Ale mnie to zirytowało. Na szczęście tylko spisali dane wypożyczalni i tyle. Po tym jak na lotnisku zameldowała się druga część wycieczki, odwiozłem auto do wypożyczalni i zwróciłem im uwagę że nie powinni tak robić.

Tak się bali spotkania z Policją że jechaliśmy do terminala prywatnym autem jednego z pracowników :)

joael
Dominik Chrzanowski
zwiedził 35.5% świata (71 państw)
Zasoby: 2850 wpisów2850 1408 komentarzy1408 38493 zdjęcia38493 267 plików multimedialnych267

11.05.2025 - 16.05.2025

14.04.2025 - 16.04.2025