TEMPERATURA: 21°C
POGODA: świeci słońce
Rano na śniadaniu zjawiliśmy się już o 8. Na dziś w planie mieliśmy nadmorską Jurmałę. Pociąg był chwilę po 11, i tak się umówiliśmy z Rodzicami. Ale wcześniej chcieliśmy zobaczyć Rygę jadąc czerwonym autobusem. Zawsze to coś innego. Rodzice kupili wczoraj bilet 24h na Hop On Hop Off, więc był on jeszcze ważny do 12.
Na spokojnie do przystanku początkowego szliśmy przez halę targową, trochę okrężną drogą. Wg Internetu pierwszy autobus miał być o 10:15, więc mieliśmy sporo czasu. Tak przynajmniej zakładaliśmy. Jak się okazało rozkład nie był zaktualizowany, bo gdy doszliśmy na miejsce akurat miał odjeżdżać inny autobus o 9:45. Więc pojechaliśmy półgodziny szybciej inną trasą.
Z autobusu wysiedliśmy koło soboru Narodzenia Pańskiego i cofnęliśmy się piechotą do Elizabetes iela, przez którą przejeżdżaliśmy. Są tutaj wyjątkowe kamienice secesyjne, autobus jechał za szybko i nie zdążyliśmy zrobić zdjęć.
Tuż przed 11 dotarliśmy do dworca, kupiliśmy bilety i już z rodzicami pojechaliśmy do Jurmały.
Więcej zdjęć na mojej stronie
www.lecezwiedzac.pl