Geoblog.pl    joael    Podróże    2024-Karaiby (Island Hopper)    Słone baseny

Saint Vincent i Grenadyny
Saint Vincent i Grenadyny, Owia Bay

TEMPERATURA: 27°C
POGODA: świeci słońce

Po zejściu z powrotem na parking chciałem jechać na obiad, ale miałem jeszcze w aucie coś słodkiego, co na chwilę zapchało żołądek. Więc pojechałem na północny koniec wyspy, gdzie w miejscowości Owia są baseny słone, naturalnie osłonięte skałami miejsca z wodą, dosyć płytko, wstęp na teren płatny 5 USD gotówką. Bardzo przyjemne miejsce. Oprócz mnie była tylko miejscowa parka, wiec cały teren miałem dla siebie. Mogłem korzystać z miejsca jakby było na wyłączność...

Ten dzień niestety mimo tego że zaczął się fantastycznie wejściem na wulkan, skończył się tragicznie. W wodzie po skałach chodziłem w butach do pływania, niestety zassało mi jeden, zsunął się i spadł, a gołą stopą stanąłem na ostry koniec skały, efektem czego był uraz - jak się później dopiero okazało - złamałem koniec paliczka jednego palca u prawej nogi:(

Byłem w takim szoku że wykuśtykałem na górę i jeszcze zjadłem obiad w miejscowym barze na terenie tego parku, a dopiero później dojechałem do hotelu, zanim tak mnie zaczęła noga boleć że obsługa z recepcji wezwała mi lekarza. Usztywnił mi palec i tyle. Leki przeciwbólowe i 100$ rachunku. A to kraj trzeciego świata.

A wieczór to już relaks przy alko na balkonie, a kolacja na miejscu w hotelowej restauracji.

joael
Dominik Chrzanowski
zwiedził 35% świata (70 państw)
Zasoby: 2813 wpisów2813 1405 komentarzy1405 38393 zdjęcia38393 267 plików multimedialnych267

22.02.2025 - 22.02.2025

27.06.2024 - 31.01.2025